RŪTA ŽALIOJI: apie abortų draudimą ir jo pasekmes

Žalioji rūta (Ruta graveolens) laikoma pavojinga nėščioms moterims, nes stimuliuoja gimdos susitraukimus ir gali sukelti persileidimą. Rūtos įvaizdį lietuvių liaudies dainose esame įpratę interpretuoti kaip skaistybės simbolį, bet šis augalas turėjo visai kitą reikšmę. Rūtų antpilai vartoti kaip priemonė abortui.

Prisijunk!

KAIP GALI PRISIDĖTI, KAD ABORTAI NEBŪTŲ UŽDRAUSTI?

  • Ateik į mitingą, kuriame reikalausime gerbti moterų apsisprendimo laisvę ir nepritarti abortų draudimo įstatymui Seime. Ateidamas (-a) atsinešk savo pasigamintą plakatą – taip tavo žinutė bus labiau pastebima. (Tikslus mitingo laikas dar bus paskelbtas šiame bloge.)

  • Dalinkis informacija – informuok apie mitingą ir ketinimą uždrausti abortus savo draugus, giminaičius, bendraminčius, bendradarbius, bendraklasius, savo akademinę bendruomenę, studentų atstovybę, organizaciją, profesinę sąjungą. Dalinkis mūsų straipsniais, pasisakyk prieš abortų draudimą socialiniuose tinkluose.

  • Informuok politikus apie savo poziciją – parašyk savo pasirinktiems politikams el. laišką, kuriame glaustai išdėstyk argumentus, paskatindamas balsuoti PRIEŠ abortų draudimo projektą. Tą labai lengvai ir greitai gali padaryti čia.

  • Pasirašyk peticiją „Už moterų teisę kontroliuoti savo pačių kūnus“, kuri bus įteikta valdžioms atstovams prieš projekto svarstymą Seime. Nepamiršk pasidalinti ja su kitais!

Leave a comment